ReifenGumi.huSzolgáltatások/Szakszerű gumitárolás

TPMS szerviz

TPMS szerviz

Érdekességek

Mit jelölnek a számok?

tire size

Hankook

Szakszerű gumitárolás

  • csütörtök, 22 január 2015 08:46

Szerencsére már-már közhelyszámba megy, hogy télen télit, nyáron nyárigumit érdemes használni, de nem árt picit jobban összebarátkozni az abronccsal.

Gumitárolás okosan - mire kell odafigyelni?

Szerencsére már-már közhelyszámba megy, hogy télen télit, nyáron nyárigumit érdemes használni, de nem árt picit jobban összebarátkozni az abronccsal.

A "7 fok alatt váltsunk téligumira", az "5 évig jó egy gumi" és a "4 mm-es profilmélység kell" közhelyeken kívül azért még egyebekre sem árt odafigyelni az abroncsokkal és tárolásukkal kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy miután a lecserélt gumikat hazafuvarozzuk, menetirányukat és pozíciójukat megjelölve betesszük a garázsba, felvisszük a padlásra vagy le a pincébe, nem ildomos a kapott zsákban őrizni, mert befülledhet, ami károsíthatja az abroncsot. Legalább a zacskó megnyitásával engedjünk szabad utat a levegőnek, hadd szellőztesse a gumit, amit − ha van, a felnivel együtt − tisztítsunk meg a rárakódott szennyeződésektől a raktározás előtt. Ez különösen a télikerekekre igaz, illetőleg a maró sóra.

Ha kerékdepóban pihentetjük a levetett gumikat, biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő bánásmódban részesülnek, de otthon is jó, ha a leszerelt kerekeket állítva, időnként átforgatva, a felnin lévőket egymásra fektetve tároljuk. Több helyen írják, hogy mivel a használaton kívüli gumi is veszít a nyomásból, emeljünk 0,5-1 atmoszférával, de a reifengumi.hu tulajdonosa úgy véli, elég a gyári érték, a kb. 2 baros nyomás. A legfontosabb, hogy hűvös helyen legyenek a gumik, víz érheti őket, csak a tűzveszélyes anyagoktól tartsuk őket távol.

Cégünk vállalja hogy gumiabroncsa sértetlenül a legtökéletesebb állapotban kerüljön újra gépjárművére a szezonban.

Értékelés:
(0 szavazat)

Elérhetőségek, ügyfélszolgálat

Postacím:
4551 Nyíregyháza-Oros, Fő u. 84.
Telephely:
4551 Nyíregyháza-Oros,
Nyíregyházi u. 2/c. 41 sz. főút 5-6 km között
Telefon:
06-42/481-605, 06-30/551-50-10

SZÉCHENYI2020 PÁLYÁZAT